Je hebt bliss balls en je hebt BLISS BALLS! Ik zou zeggen: ren als een malle naar de winkel om alle ingrediënten te halen die je niet in huis hebt en draai deze bliss balls in elkaar.
INGREDIËNTEN
- 150 gram dadels
- 50 gram pure chocolade (85% puur)
- 100 gram ongebrande cashewnoten
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel tahin
- 1 flinke eetlepel 100% pindakaas
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel cacao
- 1 snufje zout
- een bakje kokos rasp om de bliss balls in te rollen
HOE MAAK JE ZE?
Week de dadels 10 minuten in warm water.
Doe de cashewnoten in de keukenmachine. En pulseer een paar keer, zodat je nog wel grove stukken overhoudt.
Doe alle ingrediënten behalve de chocolade bij de cashewnoten in de keukenmachine en mix totdat het 1 geheel is.
Hak/rasp de chocolade in kleine stukken en voeg deze toe aan het bliss ball mengsel. Meng alles goed met een lepel door elkaar zodat de stukjes chocola overal zitten.
Zet het mengsel een half uur in de koelkast.
Maak daarna balletjes van het bliss ball mengsel en rol de balletjes vervolgens door de kokos rasp.
Je krijgt er misschien wat vieze handen van, maar dat is het meer dan waard. Deze bliss balls zijn iedere keer weer een cadeautje!